Tulos Projectmanagement © Alle rechten voorbehouden

Home Opdrachtgevers Over Tulos Contact
Historie

 

Tulos is in 2006 gestart. Na een dienstverband van ruim 17 jaar bij een aantal grote financiële instellingen was de tijd rijp om voor mijzelf te beginnen. Kansen pakken, ook eens wat minder gebaande paden opzoeken en nieuwe mogelijkheden proberen waren voor mij de voornaamste redenen om deze stap te zetten.

De eerste 8 jaar ben ik in de ICT werkzaam geweest. In die periode heb ik nauw samengewerkt met de gebruikers. Veel informatie analyses uitgevoerd, functionele ontwerpen opgesteld en de vertaalslag gemaakt naar de technische realisatie van de gebruikers wensen. Na die periode heb ik de overstap gemaakt naar de gebruikers (de business) kant als informatie- en organisatie adviseur. Later is dat Projectmanagement geworden.

Tulos kent beide werelden uit eigen ervaring en is bij uitstek geschikt om projecten uit te voeren die zowel een ICT als een business component kennen. Tulos spreekt beide talen!

 

Op het gebied van Projectmanagement heb ik een hele ruime kennis en ervaring. Ik heb een MBA in Projectmanagement en ben Prince2 gecertificeerd.

 

 

Rob Vis MBA

 

 

 

Het woord “Tulos” is afkomstig uit het Fins en betekent Resultaat. Uiteindelijk, onderaan de streep, is het resultaat daar waar het om gaat. Dat moet worden bereikt en dat is waar Tulos voor gaat.

 

Tulos heeft de kennis van de bekende projectmethodieken en kan die ook in de praktijk toepassen. Er kunnen zich echter ook situaties voordoen waarbij het blindelings toepassen van de methodiek, het bereiken van het gewenste resultaat in de weg kan gaan staan. In die situaties moet er overgeschakeld worden naar een wat andere aanpak. Vergelijk het met voetbal, het Nederlands elftal. Er moet worden gewonnen en in eerste instantie met mooi aanvallend voetbal. Als blijkt dat het op die manier niet lukt dan moet er anders worden gespeeld. Wellicht minder mooi maar wel effectief.

Dat overschakelen vereist vakmanschap. Tulos beschikt over dat vakmanschap en is in staat, en durft, tijdig de werkwijze aan te passen als de situatie daarom vraagt. Het gaat tenslotte om het resultaat, er moet worden gewonnen!

Tulos staat voor: